Naši srednjoškolci osvojili tri medalje na svjetskoj geografskoj olimpijadi u Rusiji 2015.

Uredništvo geografije.hr

20. kolovoza 2015.

l

UVOD

Naši srednjoškolci vraćaju se iz Rusije sa svjetske geografske olimpijade s tri medalje i izvrsnim 6. mjestom ukupno.

U ruskom gradu Tveru od 11. do 17. kolovoza 2015. godine održana je 12. svjetska geografska olimpijada na kojoj već tradicionalno sudjeluju i hrvatski srednjoškolci. Ove godine Hrvatsku su predstavljali Vedran Mihal iz gimnazije ‘Matija Mesić’ iz Slavonskog Broda, Petar Bratulić iz gimnazije i strukovne škole ‘Jurja Dobrile’ iz Pazina te Fabijan Čorak i Martin Malović iz ‘XV. gimnazije’ iz Zagreba.

U tjedan dana testnog, projektnog i terenskog rada na olimpijadi Petar Bratulić i Fabijan Čorak osvojili su zlatne medalje, a Vedran Mihal srebrnu. U konačnici je Hrvatska ekipno zauzela izvrsno šesto mjesto od 40 zemalja koje su nastupile.

Valja spomenuti da su hrvatski učenici na svim dosadašnjim olimpijadama na kojima su sudjelovali (još od 2010. godine) osvajali medalje i posljednjih godina utvrđivali položaj Hrvatske u samom vrhu svjetske geografske olimpijade. Za to su osim samih natjecatelja i njihovih nastavnika geografije sasvim sigurno zaslužni i mentori iz Hrvatskog geografskog društva koji su ih pripremali za ovo natjecanje: doc. dr. sc. Dubravka Spevec i dr. sc. Ivan Čanjevac.

Uredništvo Geografije.hr čestita natjecateljima i njihovim mentorima!

Skip to content