Naslovna Aktualno Hrvatski geografski tim osvojio dvije brončane medalje u Indoneziji

Hrvatski geografski tim osvojio dvije brončane medalje u Indoneziji

Uredništvo geografije.hr

Četvero hrvatskih srednjoškolaca uspješno je sudjelovalo na 19. međunarodnoj geografskoj olimpijadi (iGeo) održanoj od 8. do 14. kolovoza 2023. u gradu Bandungu u Indoneziji.

S brončanim medaljama u Hrvatsku se vraćaju Luka Protulipac (XV. gimnazija, Zagreb) i Gabrijel Kučko (Gimnazija Antuna Gustava Matoša, Zabok) dok su na ovom uglednom međunarodnom natjecanju uspješno sudjelovali Mario Rubić (III. Gimnazija, Split) i Bernard Trempetić (Prirodoslovna škola Vladimira Preloga, Zagreb). Učenike su na putu pratili doc. dr. sc. Dubravka Spevec, članica Task Force-a Svjetske geografske olimpijade i asistent Ivan Ivić, mag. edu. geogr., oboje s Geografskog odsjeka Prirodoslovno-matematičkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

iGeo se sastojao od tri dijela: pisanog testa, multimedijskog testa i terenskog rada koji zahtijeva promatranje u smislu kartografskog prikaza i geografske analize.

Cilj olimpijade je potaknuti zanimanje učenika za geografiju te poticati aktivno zanimanje mladih za geografska i ekološka istraživanja, pozitivno pridonijeti raspravi o važnosti geografije skrećući pozornost na kvalitetu geografskih znanja i vještina, zatim olakšati društvene kontakte među mladima iz različitih zemalja te na taj način pridonijeti razumijevanju među narodima.

Čestitamo našim geografskim olimpijcima, njihovim nastavnicima i školama te voditeljima na olimpijadi!

Povezane objave

GEOGRAFIJA.HR
Obrazovni portal Hrvatskog geografskog društva i
Geografskog odsjeka Prirodoslovno-matematičkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu

©2023 Geografija.hr. Sva prava pridržana.

Skip to content